Verkiezingen

header-verkiezingen

 

Waarom verkiezing overheidsmanager van het jaar?

De overheid staat voor grote uitdagingen. Daarom heeft de overheid juist nu betrokken en competente medewerkers nodig. En zeker ook krachtige overheidsmanagers die het talent kunnen sturen. De Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar zet deze bijzondere topambtenaren in de schijnwerpers. En brengt daarmee de functie van overheidsmanager positief onder de aandacht.

 

Wie is de overheidsmanager van het jaar?

De Overheidsmanager van het Jaar is een man of vrouw met kennis, kunde, maatschappelijke betrokkenheid en passie. Iemand die signalen uit de samenleving vertaalt naar de politiek, en omgekeerd beleid van de politiek zichtbaar maakt en dienstverlening voor de burger organiseert.


header-organisatie

Verkiezingen

Al sinds 1998 organiseert de Stichting Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar de verkiezing van de beste overheidsmanager. Een jury volgt de beste managers van de Nederlands overheid en nomineert de besten van de besten voor de Award. Alleen leidinggevenden binnen de overheid met uitzonderlijke managementkwaliteiten en een stevige verantwoordelijkheid komen in aanmerking.

De jury volgt de genomineerden uitgebreid, om uiteindelijk één van hen te belonen met de hoofdprijs: de Overheidsmanager van het Jaar Award. Aan deze prijs is een kunstwerk en eeuwige roem verbonden.

Het selecteren van de winnaar is voor de jury en de Stichting elk jaar een zorgvuldig proces. Tijdens de verkiezing legt de juryvoorzitter uitgebreid verantwoording af over de afwegingen van de jury.


header-award

De Award

De Award Overheidsmanager van het Jaar is een prijs voor de bijzondere topambtenaar die het verschil maakt. Een overheidsmanager heeft zware verantwoordelijkheden, die vaak worden onderschat. Naast noodzakelijke talenten en ervaring, zijn maatschappelijke betrokkenheid en passie vereist. Alleen dan kan een overheidsmanager de signalen uit de samenleving adequaat vertalen naar de politiek, het bestuur en de uitvoering. Met als het ultieme doel: sublieme dienstverlening voor de samenleving.